Maak kennis met Farrow: zo kan het ook!

Vacature uitbesteden

Na 10 jaar aan de bureauzijde van recruitment gewerkt te hebben, heb ik me de afgelopen jaren voornamelijk gericht op corporate recruitment. Ik heb kandidaten gezocht en gevonden voor mijn klanten, ATS-en en werkenbij-sites geïmplementeerd, recruitmentafdelingen- en processen verbeterd maar ook externe bureaus begeleid. Wat me echter blijft verbazen is de manier waarop het businessmodel van werving- en selectiebureaus hopeloos achter blijft bij alle vernieuwingen en innovaties in de markt.

Even rekenen…

Een snelle rekensom leert ons dat de vacatures die wél succesvol worden ingevuld de kosten moeten dekken voor de grote berg vacatures die - om wat voor reden dan ook - niet zijn ingevuld. Dit kan voor de klant ontzettend in de papieren lopen. Bij een vervulde vacature tot zomaar 24% van een bruto jaarsalaris. Er moet immers ook geld verdiend worden!

Die flinke rekening die aan het einde van de rit in het digitale postvak belandt is vervelend. Maar dit hele concept heeft daarnaast nog een ander negatief effect, namelijk op de kwaliteit van recruitment in het algemeen. Want niet alleen de recruiter is zich constant voor niets uit de naad aan het werken maar ook de kandidaten krijgen niet de commitment die ze verdienen.

Dat moet anders

Natuurlijk voorkomt een betere relatie tussen opdrachtgever en bureau een hoop onnodig werk, onnodige kosten en wordt de dienstverlening beter. Helaas zien we dit nog veel te weinig. Kies daarom als bedrijf liever proactief één of meerdere bureaus waarmee je intensief samenwerkt en voorkom daarmee ook de eindeloze stroom telefonische acquisitie op het moment dat je een vacature online zet!


Het kan echt anders. Het moet anders, zelfs. Ik zie namelijk wat het doet met recruiters, het telkens maar ‘nee’ moeten horen én verkopen. Behalve dat het klauwen met geld kost, gaat zowel de kwaliteit van de dienstverlening richting klant als kandidaat achteruit. Recruiters steken steeds minder moeite in het proces, de kans dat een vacature wordt ingevuld is namelijk toch ontzettend klein. Mensen gaan gokken, met cv’s schuiven, in plaats van zoeken naar een kandidaat die écht bij jouw bedrijf en functie past.

Strategische partnerships in plaats van losse flodders

Daarom ben ik in samenwerking met Rob Hounjet Farrow + Dutch begonnen. Een recruitment dienstverlener die het anders doet. In plaats van dat we ons richten op losse flodders, richten wij ons op strategische partnerships. En ja, hierdoor moeten we vaak ‘nee’ zeggen tegen potentiële klanten! Op deze manier kunnen wij garanderen dat onze recruiters gemotiveerd blijven en houden wij het beste talent binnen. En dat merk jij dan weer aan de kwaliteit van onze kandidaten en de aantrekkelijke prijzen van onze dienstverlening.

Net dat stapje verder

In plaats van dat we een cv van de stapel pakken en deze doorschuiven, in de hoop dat deze toevallig past binnen de functie en jouw bedrijf, zetten we net dat stapje extra. We halen alles voor je uit de kast: we zorgen voor een wervende vacaturetekst die wordt geplaatst op verschillende relevante websites, we gaan aan de slag met advertenties, zowel op social media als in zoekmachines en we gaan uiteraard zelf actief op zoek naar passende kandidaten. Hebben we iemand gevonden? Dan wordt deze door ons gescreend en persoonlijk geïnterviewd. Alleen de beste kandidaten komen in jouw postvak terecht. Op deze manier krijgen wij direct feedback uit de arbeidsmarkt over jouw vacature, waardoor we blijven verbeteren. Dat is niet alleen praktischer, maar ook sneller en kwalitatief beter. En ja, ook goedkoper!

Het enige wat wij van jou vragen? Een uur van je tijd, om goed te inventariseren wat je nu eigenlijk echt zoekt.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op via +31 6 40 01 70 42 of via [email protected]

Groet Danny Poelen, Oprichter en Algemeen Directeur