Waarom het volledig uitbesteden van je recruitment echt iets voor jouw bedrijf is.

Waarom het volledig uitbesteden van je recruitment echt iets voor jouw bedrijf is.

Wanneer je één of meerdere vacatures open hebt staan, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk (en met zo goed mogelijke medewerkers) worden ingevuld. Maar het zoeken én vinden van de juiste personen is uitdagend en neemt veel tijd in beslag. Mede door het gebrek aan écht goede recruiters, de krappe arbeidsmarkt en slechte arbeidsmarktcommunicatie. En laten we eerlijk zijn: recruitment is - letterlijk - een vak apart.

Dus, in plaats van dat je nu halsoverkop op zoek gaat naar een recruiter, om je recruitmentafdeling op te zetten of uit te breiden, kun je het ook helemaal anders doen. Bijvoorbeeld door je recruitment volledig uit handen te geven. Wij leggen je uit hoe dat werkt, en welke voordelen dit heeft.

Wat is RPO, oftewel: Recruitment Process Outsourcing?

RPO is, zoals de naam al doet vermoeden, het uitbesteden van (een deel van) je recruitment proces aan een derde partij. Bijvoorbeeld omdat je HR-afdeling onderbezet is, of omdat deze afdeling hier helemaal geen kaas van heeft gegeten. Recruitment staat vaak nog te laag op het prioriteitenlijstje. Je zou natuurlijk kunnen overwegen om een recruiter in loondienst aan te nemen, maar let wel: aan een recruiter alleen heb je niet zoveel. Je zult ook tijd en budget moeten vrijmaken voor bijvoorbeeld een werken-bij site, campagnes, arbeidsmarktcommunicatie en verschillende (computer)systemen, om het juiste talent te vinden


“Met het aannemen van een recruiter heb je nog geen recruitment.” - Rob Hounjet


De voordelen van je recruitment (deels) uitbesteden

Er zitten ontzettend veel voordelen aan het uitbesteden van je recruitment. Denk aan lagere kosten, een professioneler proces en flexibiliteit in de wervingscapaciteit (je hebt waarschijnlijk niet elke maand evenveel vacatures openstaan). Als recruitment processpecialisten hebben wij jarenlang ervaring op kunnen doen. Wij kennen de wereld van werving en selectie dan ook op ons duimpje. Onze ICT staat als een huis, en campagnes hebben geen geheimen meer voor ons. Je krijgt met ons dus alles in één.

In de praktijk

Zoals hier al hebt kunnen lezen zijn we onlangs ons bedrijf Farrow + Dutch begonnen. Het doel van dit bedrijf? Het juiste talent vinden voor jouwe. Met onze unieke werkwijze en innovatieve prijsstelling zijn wij efficiënter en daarmee voordeliger.

Hoe dan?

Nou, dat gaat als volgt in z’n werk. Wij werken met vaste, vooraf duidelijke, prijzen bestaande uit een startup- en succesdeel. Bij meerdere vacatures per jaar is het, in ons model, vaak al interessant om voor “uitbesteden” te kiezen. Wij zorgen dan voor een deskundige recruiter op locatie die jouw complete recruitmentproces verzorgt.

Klinkt interessant?

Laat dan nu een recruitmentscan van jouw bedrijf uitvoeren. Op basis hiervan maken wij voor jou een maatwerk voorstel. Zo word jij compleet ontzorgd op het gebied van recruitment.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op via +31 6 31 95 74 29 of via [email protected]

Groet Rob Hounjet, Oprichter en Commercieel Directeur